Schurft.info

Alles over symptomen, oorzaken, risico's en adviezen over schurft

 


               

Schurft in de mensenhuid

Schurft kunt u krijgen door aanraking met een mens, dier of andere zaken waar de schuftmijt zich op bevindt. Wanneer er langer contact is met datgene, springt de schurftmijt over. Vervolgens gaat de scabiesmijt kanalen in de huid graven en legt daar eitjes in.

Door de allergische reactie van de huid krijgt u last van ernstige jeuk. de symptomen zijn merkbaar na twee tot 6 weken vanaf de tijd dat u besmet bent. Wanneer u eerder een huidaandoening heeft gehad zal u eerder de symptonen waarnemen omdat er dan eerder een allergische reactie van de huid plaatsvindt.

Wanneer iemand een zwak afweersysteem heeft kan schurft gevaarlijk zijn, denk aan ouderen of mensen met AIDS. Door de verzwakte weerstand kan de schurftmijt zich sneller voortplanten. Hierdoor kan er grote schade komen aan de huid, dit wordt Scabies Norvegica genoemd.Favoriete plekken van de mijt

Scabiƫs hebben voorkeur voor bepaalde plekken, hier zal het dan meestal ook als eerst waarneembaar zijn.

- De handpalm
- Tussen de vingers
- De pols
- Elleboog
- De voeten
- De navel
- De billen
- De geslachtsdelen

Schurft bij baby's

Scabies kunnen ook voorkomen bij uw baby. De uitslag die optreedt kan lijken op eczeem, ga daar dus niet meteen vanuit. Als u vermoed dat uw baby wellicht last van schurftmijt heeft ga dan naar de dokter.