Schurft.info

Alles over symptomen, oorzaken, risico's en adviezen over schurft

 


               

Behandeling

Heb ik schurft? Op deze vraag heeft u waarschijnlijk nu wel antwoord op. Nu is de vraag nog hoe schurft behandeld moet worden. Hier vindt u verschillende manieren om schurft te behandelen. Ook vindt u hier de oplossingen voor schurft bij dieren.

Het is belangrijk dat niet alleen het besmette persoon of huisdier zich behandeld maar het hele gezin op het zelfde moment om zo verdere besmetting tegen te gaan.

Pillen of zalf

Er zijn verschillende manieren om de schurftmijt te verdrijven. Dit kan doormiddel van een zalf of door pillen te slikken.

Tegen de schurft kunnen tabletten geslikt worden, dit zijn ivermectine pillen en deze heten Stromectol.

Wanneer u niet van pillen houdt kan er gekozen worden voor een zalf, deze crème dient over het gehele lichaam gesmeerd  te worden. De permetrinecrème heet Loxazol.

Tijdens zwangerschap en lactatie mogen de pillen niet geslikt worden! Dit kan schadelijk zijn voor het kind. Kies onder deze omstandigheden altijd voor het smeren.Hygiëne

Na het slikken van de tabletten of het smeren van de zalf bent u er nog niet van af. Het is belangrijk om even extra goed om de hygiëne te denken. Was daarom uw kleren en beddengoed op een hoge temperatuur. Trek na het slikken of smeren ook schone kleren aan.

Behandeling van uw huisdier

Voor uw huisdier of vee zijn er ook verschillende manieren van behandeling. Het dier kan gewassen worden met een speciale shampoo, er zijn tabletten voor en nekdruppeltjes. Het beste is om hierover advies te vragen aan uw dierenarts, deze weet het beste wat bij uw dier past.